MUZIKOTERAPIE

„Hudba nám může pomoci, abychom se neztratili, když hledáme sami sebe.“ (Yehuda Menuhin)

Muzikoterapie – léčebná síla hudby. Hudba zmírňuje strach a stimuluje struktury mozku. Může tak probudit prapůvodní impulzy a instinkty, které vedou k novým a optimálnějším způsobům chování, tolik charakteristika podle Z. Mátejové.

„Když poslouchám hudbu, nebojím se žádného nebezpečí. Jsem nezranitelný. Nevidím žádného nepřítele. Jsem spojen s nejdávnějšími dobami a s těmi nejnovějšími též.“ (Henry Thoreau)

V našem kurzu používáme techniky receptivní – pasivní MT, ale i aktivní. Bubnujeme na rytmické nástroje od nejmenších po djembe, protože v rytmu zásadně formují a spojují všechny síly, které vedou k sebevyjádření, a tím i k tvořivosti. (Gunterová) Bubnování může přinést uklidnění při nervozitě, podráždění, agresivitě, ale naopak povzbudí při únavě a netečnosti. Společným zpěvem manter dochází k vyladění organismu.

Součástí kurzu jsou i relaxační techniky, které v dnešní uspěchané době mohou přinést úlevu od přetížení a psychické nepohody. Můžete objevit sílu hudby, která uzdravuje tělo, posiluje mysl a rozvíjí tvořivého ducha.

Do budoucna budeme pracovat i s léčivými tibetskými mísami, šamanskými bubny a dalšími nástroji.